Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Стопан – Съвременна Художествена Подвързия в Две Колекции

Scheduled Изложби Новини
РИМ-София Map

По случай деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – на 24 май – Регионална занаятчийска камара – София и Калин Даскалов (Стопан) организират миниатюрна изложба-базар под надслов „Стопан – Съвременна Художествена Подвързия в Две Колекции“. Домакин на събитието е Регионален исторически музей – София.

На събитието ще могат да се видят лимитирани колекции от уникални ръчно изработени тефтери, орнаментирани с позлата и обковани с апликации от сребро, в съчетание със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Ще бъдат обособени стилажи с професионална фотосесия на изделията, витрини със специално създадена луксозна серия от тефтери, както и витрина с част от инструментите, използвани при изработването им.

Събитието ще се открие на 23 май (четвъртък) в 17:00 часа, в централното фоайе, където Калин Даскалов ще представи кратко изложение за историята на занаята, какви са съвременнните тенденции и неговите лични амбиции и процес на работа.

Гостите на музея ще могат да разгледат изделията и при проявен от тяхна страна интерес, да закупят някои от тях след края на изложбата.

В дните от 24 до 26 май от 10:00 часа сутринта до 18:00 часа вечерта, гостите на музея ще могат свободно да посетят изложбата, разположена в централното фоайе на музея.

Откриване: 23 май 2019 г., 17:00 ч.

Място: РИМ-София

Закриване: 26 май 2019 г.

Източник: РИМ-София

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.