Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Storytelling за дизайнери

Scheduled Ивенти Новини
Fox Creative Studio Map

На 16 януари 2018 г. креативно студио „Fox Creative Studio“ ще представи пред гостите си една много интересна и наболяла тема в художествените среди свързана с дизайна и историите и посланията, които той трябва да носи и предава.

Ето какво сподели в аванс за нас Християна – Арт Директор и основател.

„Формата на цялото събитие е презентационен семинар. Ще има презентация, която всъщност ще е една история. Цялото събитие е фокусирано върху storytelling похвата, но не онзи, който учителката по литература обяснява, а този който дизайнерите ползват.

Всичко ще е през очите на дизайнери, защото те все пак повече показват, а не говорят.

Ще се покажат стъпките как да се осъществи най-силния начин комуникация – този, който събира на едно – images & words. Най-добрите дизайнери всъщност разказват истории с техните дизайни, дори и на пръв поглед да не изглежда така.“

Сред темите, върху които ще се спре разговорът са symbolism, iconography, logos, color, composition, typography, а примерите, които ще бъдат разгледани, ще са много прости и „няма да е необходимо да сте дизайнери, за да ги разберете“. Ще се засегнат и някои други елементи на storytelling-a, като – Story Structure, Story Problem, Element of surprise.

„Но като цяло, ако трябва да обобщим върху какво точно ще се наблегне – Storytelling throught Design Elements.“

Целият екип на Fox Creative Studio ще участва в организацията и създаването на самото събитие. „Всички заедно сме подбрали темата и организирали материалите и т.н. Мислим варианти, как да направим събитието по разчупено и имаме опция, събитието да бъде водено от Арт Директора и от главния ни графичен дизайнер.“

Събитието е напълно безплатно и е подходящо за всеки. Не се изисква предварителна регистрация!

Кога: 16 януари 2018 г., 19:00 ч.

Място: Fox Creative Studio, ул. Искър №4

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.