Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

SYMBIARTIC или как наука и изкуство се преплитат

Scheduled Изложби Новини
София Тех Парк Map

За трета поредна година ще бъде представена изложбата Symbiartic, която се провежда в рамките на ІV Студентски международен биомедицински конгрес.

Това е третото, поредно издание на изложбата, като целта на организаторите и този път е да покажат ново измерение на връзката между науката и изкуството, намерила гениални проявления в творбите на А. Дюрер, Сантяго Рамон и Кахал и Владимир Набоков, връзка между наука и изкуство.

В тазгодишното издание на изложбата, посетителите ще имат възможността да се насладят на интерпретацииите на десет творци – петима от България – Деница Пенева, Венелина Катанска, Биляна Mатеева, Асен Игнатов и Ана Аврамова) и петима чужди артисти (Андрю Карни – Великобритания, Джесика Лойд-Джоунс – Великобритания, Лиса Темпъл-Кокс – Великобритания, Жизел Витали – Испания и Хенинг Ледерер – Германия).

Всички, които намерят време и посетят изложбата ще имат удоволствието да се насладят на техния прочит на отношението НАУКА-ИЗКУСТВО. Творците са избрали да представят своите идеи с различни техники и форми – научна илюстрация върху хартия и скейт дъски, видеоинсталации, лазерно рязани мозъчни срезове, нанесени върху хартия, микрофотография, шита хартия и т. н.

Откриване: 15 ноември 2019 г., 19:00 ч.

Място: Форум Джон Атанасов, София Тех Парк 

Закриване: 17 ноември 2019 г.

Andrew Carnie
Ана Аврамова

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.