Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

ВИЖ! ПЪРВИТЕ СТО – изложба

Scheduled Изложби Новини
КО-ОП Map
Първите сто. През май отбелязваме това първо трицифрено число в историята на “Виж!” – добър повод да ви поканим и на една много специална за нас мини ретроспекция с принтове на някои от най-добрите „лица“ на списанието през годините – кориците.
Фотографията и илюстрациите, които ще видите, често излизат от първоначалната си роля: кориците не са само важната първа среща на читателите с тематичните броеве, но техните автори са някои от най-интересните и разпознаваеми артисти в страната.
“ВИЖ! Първите сто” обединява работи на утвърдени имена, на креативни личности, около които тепърва ще има повече шум, на хора, които с лекота променят амплоато и начина си на изразяване. Подредени една до друга, кориците подсказват, че добрите идеи не застиват на едно място, а визуалното и словесното не е нужно да са във война.
По време на откриването ще ви предложим допълнително да се разходите между миналото и настоящето на “Виж!” – всички броеве от деветгодишната ни история ще бъдат налични на място. За да е още по-весело и приятно, за музикалното ни настроение ще се погрижи Charlie (We Like Kitsch, Les Animaux Sauvages), а нашите партньори от Fashion Days готвят допълнителни изненади. Изложбата ще гостува в КО-ОП до 23 май, след което през лятото ще я заведем на море – на мястото, с което свързваме началото.
Участват Андреа Попйорданова, Антон Георгиев, Бетино Асса, Борис Праматаров, Борислава Караджова, Вероника Белчева, Виктория Георгиева – Mouse, Владимир Василев, Вяра Бояджиева, Георги Стоянов, Димо Шехларски – Dilom, Евгения Николова, Жана Миткова, Иван Москов, Иван Богданов, Кирил Пейчев, Мариана Сърбова, Мария Налбантова, Мария Съботинова, Мила Лозанова, Мила Янева-Табакова, Мира Мирославова, Михаил Новаков, Николай Грозни, Никола Михов, Росица Ралева, София Димитрова, Станислав Беловски, Теодор Георгиев, Тихомир Стоянов, Трендафила Трендафилова, Христо Йорданов, Ясен Згуровски, Blood Becomes Water.
Това ще бъде втора изложба, организирана от изданието, след съпътстващата визуалната книга “Когато навън е навътре. Дневници на изолацията.” през 2020 г.
Откриване: 18 май 2021 г., 18:00 ч.
Място: КО-ОП, ул. Янко Сакъзов №17
Закриване: 23 май 2021 г.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.