Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

XXIII Национален фестивал на детската книга – Сливен, 2021 г.

from to
Scheduled Новини Сливен
РБ „Сава Доброплодни” – Сливен Map

От 11 до 13 май 2021 г. Сливен отново ще бъде домакин на Националния фестивал на детската книга. 23-то издание на единствения форум в България посветен изцяло на детската книга, детското книгоиздаване, разпространение и четене в дигиталната епоха, се провежда по инициатива на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга”, ДАБЧ и др.

Надяваме се и тази година екипът ни да е на място в Сливен и да ви направи част от програмата на фестивала, която с всяка изминала година става все по-интересна и разнообразна.

Разбира се, организаторите са помислили и за най-малките посетители. За да провокира въображението и творчеството на децата и тийнейджърите от страната и от българските общности в чужбина и тази година ще се проведат Национален литературен конкурс и Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои.

Темата на Националния литературен конкурс е “Какво ми разказа вятърът”. В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години.

Отличените литературни произведения ще бъдат издадени в сборник. Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на XXIII Национален фестивал на детската книга.

В рамките на фестивала ще се проведе и Десети Национален конкурс за изработване на театрални кукли на любими литературни герои. В конкурса могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 16 години, разделени в три възрастови групи: 7 –10 години, 11 –14 години, 15 –16 години.

Наградите ще бъдат връчени на специална церемония в дните на фестивала. Куклите на участниците в конкурса не се връщат. Те ще бъдат включени в изложба в дните на фестивала. Куклите на отличените участници ще бъдат включени в експозицията на единствения в България Музей на театралната кукла на любимите литературни герои, уреден в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.