Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

За пръв път – Варна Лит 2017!

В периода от 31 май до 3 юни ще бъде проведено първото издание на Варна Лит 2017 г. – Литературни дни за деца и младежи. В програмата на събитието са включени както чуждестранни участници, така и български писатели и художници.

Варна Лит 2017 г. е международен литературен форум, който ще насочи вниманието на посетителите към съвременните книги за деца и тийнейджъри. Проблемите свързани с четенето при младите хора все по-често излизат на преден план в различни форуми, срещи и събития. Варна бе избрана за Европейска младежка столица 2017 и осъзнава колко важни са значението и културните навици на по-младите му жители.

За да дадат пример и да разкажат за своя път и опит на помощ ще се притекат някои от най-емблематичните автори, художници, илюстратори, комикс и графити-артисти, влогъри всички те активно работещи в сферата на съвременна детска и младежка литература. Илюстраторите Дамян Дамянов, Катина Недева, Неделчо Богданов и Нуша Роянова ще организират различни работилници и срещи.

Повече информация и цялата програма можете да намерите на сайта www.varnalit.com и във Фейсбук страницата на събитието https://www.facebook.com/varnalit/.

Варна Лит 2017

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.