Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Започна „Националната седмица на детската книга”

На 1 юни 2017 г. НДК и НЦК подновиха „Националната седмица на детската книга” след дългогодишна пауза. Откриването бе в 11:00 ч. в литературен клуб „Перото”. Водещият Драго Симеонов поздрави родителите с празника и шеговито ги попита дали могат да четат. Въпросът бе провокиран от първото събитие, което предстоеше в програмата – „Деца четат на родители”. В него се включиха децата на актьори, ТВ водещи и писатели.

Драго Симеонов

Мирослав Боршош също присъства на откриването и изказа своята радост, че НДК е организатор на събитието. „Четенето е от онези умения, които след като ги придобиеш цял живот ти носят и радост, и смисъл. Четенето е сила, тепърва ще го разбирате, и вдъхновение, и възторг, и всъщност четенето е един от най-важните и хубави подаръци, който един родител може да направи на детето си. И ние трябва да отстояваме вашето право да четете.”

Мирослав Боршош

Виктория Бисерова, организатор на „Националната седмица на детската книга” обяви, че догодина в програмата ще бъдат включени и други градове в България, освен София.

Виктория Бисерова

„Националната седмица на детската книга” ще продължи от 1 до 7 юни, програмата вече е публикувана на сайта www.nsdk.bg, а Artlife ще излъчват на живо всички събития. В последния ден – 7 юни, ще бъдат връчени и наградите „Малък голям писател” и „Малък голям художник”.

Снимки: Милена Радева

Виктор, синът на Невена Василева, прочете „Новите дрехи на краля”
Симеон, синът на Дани Ангелов, прочете „Търсенето на Немо”
Давид и майка му Ивет Торосян, прочете „Пърси Джаксън”
Аглая и майка ѝ Мая Бежанска, прочетоха „Вещиците”
Партик и Венета Райкова, прочете „Малкият лорд Фаунтлерой”

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.