Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Започна „Походът на книгите“ 2019

За осма поредна година на 2 април – Международния ден на детската книга, бе даден старт на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“.

Настоящото издание на кампанията се провежда с подкрепата и участието на бележити български спортисти. В тази връзка водещ на официалното откриване в Детския център на Столична библиотека бе известният спортен журналист Камен Алипиев. Бившата състезателката по художествена гимнастика Симона Пейчева и бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов бяха гости на събитието.

Начало на програмата дадоха Велизара Добрева – председател на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“ и Цвета Караянчева – председател на 44-тото Народно събрание. Те заедно с другите официални гости прочетоха откъси от свои любими детски книги. Присъстващите деца чуха приказките „Три умни глави“ и „Вълкът и враната“, части от „Патиланско царство“ и „Мечо Пух“, а също стихотворения от Леда Милева, Валери Петров и Чичо Чичопей (Янаки Петров).

Сайтът „Българска илюстрация” е сред медийните партньори на събитието, а цялата програма на похода можете да намерите на сайта на АБК.

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.