Вижсайт за Биенале на българската илюстрация 2020

Ретроспективна юбилейна изложба на Асен Игнатов

Scheduled Изложби Новини
Национален природонаучен музей - София Map

Националният природонаучен музей и Дружеството на анималисти, флористи и научни илюстратори представят „Дивия свят през погледа на един зоолог, художник-анималист и фотограф”
Изложбата събира творчеството на Асен Игнатов в областта на научната илюстрация – скечови рисунки, правени в дивата природа, акварели и рисунки с туш и перо, както и фотографии на дива природа.
Асен е илюстратор на много книги, научни, периодични издания като Червената книга на България, Атлас на гнездящите птици в България, Водолюбивите птици на Бургаските езера, Атлас на отровните растения в България и др. В изложбата ще видим и много от неговите приложни проекти – календари, научно-популярни издания, постери.
Нека заедно с Асен да се докоснем до тайнствата на дивата природа!
Изложбата е част от серията изложби с научни илюстрации, инициирани от ДАФНИ, които ще бъдат открити този месец в РИМ-София и НПМ-БАН.
Асен Игнатов е роден през 1968 г. Завършва Софийски Университет “Св. Климент Охридски” – специалност биолог-орнитолог. Работи в Националния природонаучен музей-БАН от 2006 г. Специализиран водач е за алтернативен туризъм, художник и фотограф на дива природа, един от финалистите на “Birdwatch Artist of the Year” 2002.

Откриване: 18 септември 2018, 18:00 ч.

Място: Национален природонаучен музей – София, бул. Цар Освободител №1 

Закриване: 31 октомври 2018

Add a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.